Samenwerking vanuit NVSI

De Toolkit e-formulieren is ontwikkeld in samenwerking met gemeenten en de gebruikersvereniging TYPO3gem. Het is gebaseerd op Orbeon, een van de grootste en krachtigste open source producten voor het bouwen van webformulieren.

We bieden de Toolkit e-formulieren als SaaS-oplossing aan. Dit betekent geen beheerlasten voor u, snel en eenvoudig doorvoeren van updates en nieuwe functionaliteiten én de e-formulieren zijn bereikbaar vanaf iedere locatie met internettoegang.

Ontwikkeling door de leden
Binnen de NVSI community stimuleren wij gemeenten om onderling kennis en ervaringen te delen. U kiest samen met de overige deelnemers welke nieuwe functies en bouwstenen in de toolkit worden opgenomen. Onder het motto beter goed gejat, dan slecht verzonnen kunt u e-formulieren uitwisselen met andere organisaties of gebruik maken van de standaard formulieren. U kunt deze formulieren naar eigen wens aanpassen. Zo maakt u formulieren van hoge kwaliteit terwijl de kosten laag blijven.

Ook als u nog geen gebruik maakt van de Toolkit e-formulieren stimuleren wij de kracht van het delen. U kunt aansluiten bij een training die wij geven aan andere partijen. En wij kunnen u in contact brengen met buurgemeenten/organisaties die al gebruik maken van de Toolkit e-formulieren.

Wet- en regelgeving
Uiteraard volgt de Toolkit e-formuleren de landelijke wet- en regelgeving rondom privacy en beveiliging.

DigiD en eHerkenning
De Toolkit e-formulieren beschikt over een gedeelde aansluiting op DigiD en eHerkenning. De kosten voor het gebruik van DigiD en eHerkenning zijn hierdoor erg laag.

Webrichtlijnen 2.0
De NVSI zorgt er voor dat de e-formulieren zijn gebouwd conform de webrichtlijnen 2.0. Dit betekent dat u als gemeente hier ook zelf geen assessment hoeft te doen.

Cookiewet
Bij de invoering van een nieuwe wet, zoals nu de Cookiewet, zorgt de NVSI dat dit in de e-formulieren wordt gebouwd.

U bent hier